• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wat kost een (opblaasbare) jacuzzi aan stroom?

Wat kost een (opblaasbare) jacuzzi aan stroom?

Door Eline [Bijgewerkt: Juli 2023]


Een jacuzzi is een luxe toevoeging aan je huis die je in staat stelt om te ontspannen en te genieten van warm water massage. Maar voordat je er een aanschaft, is het belangrijk om te weten hoeveel stroom het verbruikt en wat de kosten zijn. In dit artikel gaan we het hebben over het stroomverbruik van een jacuzzi en hoe je het stroomverbruik kunt beperken.

Wat kost een jacuzzi aan stroom?

Een jacuzzi kan veel stroom verbruiken, wat kan leiden tot hoge energierekeningen. Het stroomverbruik van een jacuzzi hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de jacuzzi, de temperatuurinstellingen en hoe vaak je het gebruikt.

Als je bijvoorbeeld een grote jacuzzi hebt die op een hoge temperatuur is ingesteld, kan het stroomverbruik behoorlijk hoog zijn. Gemiddeld kan een jacuzzi tussen de 2.000 en 6.000 watt per uur verbruiken. Als je het elke dag een paar uur gebruikt, kan dit snel oplopen tot meer dan €100 per maand.

Wat verbruikt een jacuzzi?

Een jacuzzi verbruikt voornamelijk stroom voor twee belangrijke componenten: de verwarming en de jets. De verwarming houdt het water op een constante temperatuur en de jets zorgen voor de bubbels en massage.

De verwarming is de grootste energieverbruiker van de jacuzzi. Om het water op de juiste temperatuur te houden, moet de verwarming continu aan blijven staan. De jets gebruiken ook stroom, maar minder dan de verwarming. Hoe meer jets er zijn en hoe sterker ze zijn, hoe meer stroom ze verbruiken.

Wat kost een jacuzzi aan stroom per dag?

Het stroomverbruik van een jacuzzi kan flink oplopen als je het elke dag gebruikt. Laten we bijvoorbeeld uitgaan van een jacuzzi met een verbruik van 5.000 watt per uur en een gebruik van 3 uur per dag.

Dit zou een dagelijks verbruik van 15.000 watt opleveren. Als we ervan uitgaan dat de stroomprijs €0,23 per kWh is, dan zou dit betekenen dat het dagelijkse gebruik van de jacuzzi ongeveer €3,45 kost. Dit lijkt misschien niet veel, maar het kan oplopen tot meer dan €100 per maand als je het dagelijks gebruikt.


Hoeveel stroom verbruikt een opblaasbare jacuzzi?

Een opblaasbare jacuzzi is een populaire keuze voor mensen die niet genoeg ruimte hebben voor een permanente jacuzzi, of voor mensen die niet zoveel geld willen uitgeven aan een jacuzzi. Maar hoeveel stroom verbruikt een opblaasbare jacuzzi eigenlijk?

Over het algemeen verbruikt een opblaasbare jacuzzi minder stroom dan een permanente jacuzzi. Het stroomverbruik hangt echter af van de grootte van de jacuzzi en hoe krachtig de verwarming en de jets zijn.

Een typische opblaasbare jacuzzi kan tussen de 1.000 en 1.500 watt per uur verbruiken, wat minder is dan een permanente jacuzzi. Als je het elke dag een paar uur gebruikt, kan het stroomverbruik oplopen tot ongeveer €50 tot €75 per maand, afhankelijk van het specifieke model.

Hoeveel kost een opblaasbare jacuzzi aan stroom?

Als we ervan uitgaan dat een opblaasbare jacuzzi ongeveer 1.200 watt per uur verbruikt en je het dagelijks 3 uur gebruikt, dan zou dit een dagelijks verbruik van 3.600 watt opleveren. Als we ervan uitgaan dat de stroomprijs €0,23 per kWh is, dan zou dit betekenen dat het dagelijks gebruik van de opblaasbare jacuzzi ongeveer €0,83 kost.

Over het algemeen is het stroomverbruik van een opblaasbare jacuzzi lager dan dat van een permanente jacuzzi, wat betekent dat de kosten ook lager zijn. Het is echter nog steeds belangrijk om het stroomverbruik in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat je de jacuzzi niet te lang of te vaak gebruikt, om zo de kosten te beperken.

Opblaasbare jacuzzi 4 personen

Hoe kun je het stroomverbruik van een jacuzzi beperken?

Er zijn verschillende manieren om het stroomverbruik van een jacuzzi te beperken en zo de kosten te verlagen. Hier zijn een paar tips:

  1. Houd de temperatuur laag: Hoe hoger de temperatuur, hoe meer stroom de jacuzzi verbruikt om het water op die temperatuur te houden. Probeer de temperatuur daarom zo laag mogelijk te houden en alleen te verhogen als je het echt nodig hebt.
  2. Gebruik de jacuzzi niet te lang: Hoe langer je de jacuzzi gebruikt, hoe meer stroom het verbruikt. Probeer de tijd te beperken tot ongeveer 20-30 minuten per sessie om zo het stroomverbruik te beperken.
  3. Zet de jacuzzi uit als je hem niet gebruikt: Als je de jacuzzi niet gebruikt, zet hem dan uit om te voorkomen dat hij onnodig stroom verbruikt.
  4. Investeer in een isolerende cover: Een isolerende cover kan helpen om de warmte in de jacuzzi te houden en te voorkomen dat er warmte verloren gaat. Dit kan het stroomverbruik van de verwarming verminderen en de kosten verlagen.
  5. Overweeg om een energiezuinige jacuzzi te kopen: Er zijn tegenwoordig veel energiezuinige jacuzzi's op de markt die minder stroom verbruiken dan oudere modellen. Overweeg om een energiezuinige jacuzzi te kopen als je van plan bent om er een aan te schaffen.

Conclusie

Het stroomverbruik van een jacuzzi kan behoorlijk hoog zijn, maar er zijn manieren om de kosten te beperken. Door de temperatuur laag te houden, de jacuzzi niet te lang te gebruiken, hem uit te zetten als je hem niet gebruikt, te investeren in een isolerende cover en eventueel een energiezuinige jacuzzi te kopen, kun je het stroomverbruik en de kosten verlagen.

Door deze tips in gedachten te houden en bewust om te gaan met het stroomverbruik, kun je optimaal genieten van je jacuzzi zonder je zorgen te maken over hoge energierekeningen. Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van het gebruik van een jacuzzi afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals de grootte en het model van de jacuzzi, de frequentie van gebruik en de stroomprijs in jouw regio. Door deze factoren te overwegen en bewust te zijn van je stroomverbruik, kun je de kosten van het gebruik van een jacuzzi binnen de perken houden.

Al met al is een jacuzzi een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van de voordelen van hydrotherapie, maar het is belangrijk om te begrijpen hoeveel het kost om een jacuzzi te laten draaien en hoe je de kosten kunt beperken. Door slim te zijn met het stroomverbruik en bewust om te gaan met het gebruik van je jacuzzi, kun je optimaal genieten van deze luxe toevoeging aan je huis zonder dat het je portemonnee te veel belast.