• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De Beste Opblaasbare Jacuzzi van 2024

De Beste Opblaasbare Jacuzzi van 2024

Door Eline [Bijgewerkt: Juni 2024]


Een opblaasbare jacuzzi is voor iedereen en op ieder moment de perfecte uitkomst om volledig tot rust te komen. ervaar het gevoel dat de bubbels je hele lichaam masseren en geef je compleet over aan de optimale ontspanning. Na een lange werkdag even plaatsnemen in de jacuzzi is een goede oplossing. Maar ook om in het weekend met familie of vrienden gezellig een drankje te doen is een optie in de whirlpool. Een opblaasbare hottub is dus voor meerdere doeleinden geschikt. Een ding is zeker: met een opblaasbare jacuzzi kan jij even alle problemen naast je neerleggen en volledig tot rust komen. De beste opblaasbare jacuzzi's zijn voor jou op een rijtje gezet om de keuze nog makkelijker te maken. 

Wat is de Beste Opblaasbare Jacuzzi? De 3 beste keuzes:

Opblaasbare jacuzzi voor 2 personen

Beliani Miami Whirlpool PVC

Diameter: 180 cm
Inhoud: 795 liter
Geschikt voor 2 personen

Intex PureSpa Bubbel Massage

Diameter: 196 cm
Inhoud: 795 liter
Geschikt voor 4 personen

Lay-Z-Spa Hawaii HydroJet Pro

Diameter: 180 cm
Inhoud: 795 liter
Geschikt voor 6 personen


Beste 2 persoons opblaasbare jacuzzi

De Beliani Miami Whirlpool wordt gezien als de meest populaire opblaasbare jacuzzi voor 2 personen Deze opblaasbare whirlpool voor 2 personen is compact en beschikt over massage bubbels en een verwarmingssysteem. Ook is de Beliani Miami licht in gewicht en daardoor makkelijk draagbaar om te verschuiven of op te ruimen.

Het duurt slechts enkele minuten om de Beliani Miami Whirlpool op te zetten. Door het kleine formaat van de jacuzzi is het water ook nog eens ontzettend snel verwarmd. Nodig jij last-minute een vriend of vriendin uit om te relaxen in de jacuzzi? Dan is deze jacuzzi een goede keuze voor jou. 

De Beliani Miami Whirlpool heeft een ronde vorm en is voornamelijk ontworpen van pvc. Wanden die zijn ontworpen van pvc zijn over het algemeen erg stevig en zorgen ervoor dat de vorm niet verdwijnt uit de jacuzzi. Een bijkomend voordeel is dat de warmte niet snel zal ontsnappen waardoor jij zolang als je wilt kan genieten van warme bubbels. 

Door de vele jets die aanwezig zijn in de Beliani Miami Whirlpool is ontspannen nog nooit zo lekker geweest! De warmte stralen uit de jets geven een masserend gevoel aan een groot gedeelte van je lichaam (benen, onderrug, bovenrug en schouders). 

Opblaasbare jacuzzi voor 2 personen

Beliani Miami Whirlpool PVC

5.0

Diameter: 180 cm
Inhoud: 795 liter
Geschikt voor 2 personen


Beste 4 persoons opblaasbare jacuzzi

De Intex Pure spa Bubbel Massage wordt gezien als een hoogwaardige hottub die verkrijgbaar is voor een relatief lage prijs. De hoge kwaliteit en de betrouwbaarheid van de Intex Purespa Bubbelmassage leiden ertoe dat deze opblaasbare jacuzzi de meest verkochte Intex spa is van 2020 en 2021.  

De hottub is geschikt voor maximaal 4 personen. De 140 verwarmde jets laten jouw lichaam tot rust komen en zorgen ervoor dat jij niks anders kan doen dan genieten. De jacuzzi is voorzien van een krachtig filter en verwarmingssysteem. Met het handige bedieningspaneel schakel je het filter en verwarmingssysteem eenvoudig aan en uit en kan je alles instellen volledig naar keuze van eigen wensen. 

De Intex jacuzzi warmt zich op met 1 tot 2 graden per uur tot een maximale temperatuur van 40 graden. De verwarming is eenvoudig aan te zetten met het bedieningspaneel. Met een druk op de knop is de jacuzzi binnen 30 tot 60 minuten volledig gefilterd. Dit is heel erg snel voor een grote opblaasbare jacuzzi voor 4 personen

De Purespa Bubbel beschikt over een Fiber-Tech constructie. Dat is de stevigste en meest duurzame wand op de markt. Met meer dan honderdduizend sterke fiber draden wordt de constructie aangeduid. Deze draden zorgen ervoor dat de vorm erin blijft en dat de jacuzzi enorm stabiel is. Je kan met je volle gewicht leunen op de wanden van de Intex Purespa Bubbel Massage. De buitenwand bestaat namelijk uit 2 lagen pvc en 1 laag polyester. 

Een jacuzzi kan gemakkelijk opzwellen of uitzakken. Hoe zonniger het is, hoe meer druk op de jacuzzi terecht komt en hoe meer lucht ontsnapt. De jacuzzi gaat dan uitzakken. Als het donkerder is gebeurt het tegenovergestelde en gaat de jacuzzi opzwellen. Het geavanceerde luchtdrukventiel zorgt ervoor dat dit niet voorkomt bij de Intex Purespa Bubbel Massage, maar dat de vorm ten alle tijden behouden blijft.

Intex PureSpa Bubbel Massage

5.0

Diameter: 180 cm
Inhoud: 795 liter
Geschikt voor 2 personen


Beste 6 persoons opblaasbare whirlpool

De Lay-Z Spa Hawaii Hydrojet Pro is de meest populaire opblaasbare jacuzzi voor 6 personen. Het bubbelbad is voorzien van 140 verschillende bubbeljets met 8 massagestralen. Deze massagestralen bereiken het hele lichaam van top tot teen en geven jou het optimale gevoel van ontspanning. 

De wanden van deze hottub die opblaasbaar is zijn 3 enorm sterke lagen van tritech materiaal. Het bubbelbad verwarmt zich met ongeveer 1 tot 2 graden per uur op totdat het de ingestelde temperatuur heeft bereikt. De maximale temperatuur van de Lay-Z Spa Hawaii Hydrojet Pro is 40 graden en de minimale temperatuur is 20 graden. Ook deze opblaasbare jacuzzi beschikt over een Freeze Shield, waardoor de jacuzzi en de overige attributen niet kunnen bevriezen. 

Deze jacuzzi is eenvoudig op te pompen met het losse motorblok. Binnen een mum van tijd staat de jacuzzi opgeblazen klaar en kan je de Lay-Z Spa Hawaii Hydrojet Pro vullen met water. Met het handige bedieningspaneel kan je makkelijk alle instellingen doorvoeren in het opblaasbare bubbelbad en kan je de massage en verwarming handmatig invoeren.

Lay-Z-Spa Hawaii HydroJet Pro

5.0

Diameter: 180 cm
Inhoud: 795 liter
Geschikt voor 2 personen


Belangrijkste eigenschappen van een opblaasbare jacuzzi

Als je ruimte hebt en je wilt je tuin opvrolijken met een opblaasbare jacuzzi, dan is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de eigenschappen. Voordat je overgaat tot de koop van een opblaasbaar bubbelbad zijn dit enkele punten die je in je achterhoofd moet houden bij de keuze overweging:

  • De jets van de jacuzzi: De bubbels die jij verlangt van een jacuzzi en die jouw lichaam voorzien van een overheerlijke massage komen uit de jets. Bekijk vooraf over welke jets de jacuzzi beschikt en hoeveel het er zijn.
  • Ook de luchtpomp is een belangrijke eigenschap. Een opblaasbare jacuzzi werkt niet zonder een pomp. De meeste modellen beschikken over een elektrische pomp (kijk goed of deze erbij inbegrepen is). Met deze pomp is je opblaasbare jacuzzi binnen enkele minuten opgeblazen. 
  • De verwarming moet de temperatuur van de jacuzzi regelen en onder controle houden. Een goede opblaasbare jacuzzi warmt zich op met 1,5 tot 2 graden per uur. Vaak kunnen opblaasbare jacuzzi's tot maximaal 40 graden verwarmt worden. Een automatische timer zorgt ervoor dat het water automatisch op temperatuur blijft.
  • Je wilt niet dat de opblaasbare hottub die jij koopt snel schade oplevert of niet stabiel is. Daarom is de stevigheid van een opblaasbare jacuzzi een van de belangrijkste punten. Een stevige jacuzzi heeft harde wanden die in vorm blijven en bevatten meerdere lagen. Tritech materiaal of pvc wordt gezien als hoogwaardige kwaliteit om de stevigheid te constateren. 
  • Het gebruik van een jacuzzi kost niet niks. De kosten van  stroomgebruik zijn niet ontzettend hoog, maar je moet er wel op letten. Gemiddeld gezien kost een opblaasbare jacuzzi jaarlijks 250 euro aan energiekosten.

Populaire opblaasbare jacuzzi merken

Er zijn vele merken opblaasbare jacuzzi's. De meest bekende is de Intex opblaasbare jacuzzi. De modellen van Intex worden gezien als de beste op de markt. Ze hebben namelijk een hogere kwaliteit en zijn stevig ingericht waardoor er weinig schade kan ontstaan. Dit hangt natuurlijk wel samen met de hogere prijs die je betaald voor een Intex jacuzzi. 

Andere bekende merken zijn: Lay-Z, Exit en Net Spa. Ook deze opblaasbare hottubs worden door eerdere consumenten beoordeeld als betrouwbaar met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Zeker Lay-Z heeft een grote collectie aan jacuzzi's in verschillende afmetingen, modellen en kleuren.   

Wil je voor je opblaasbare jacuzzi de beste koop, dan gaat het niet altijd om merknaam. Ook merken die onbekender zijn kunnen van hoge kwaliteit zijn en een lange levensduur hebben. De merknaam zegt vaak wel iets over de betrouwbaarheid en de duurzaamheid van het product.

Beste opblaasbare jacuzzi

Opblaasbare jacuzzi tips

Iedere opblaasbare jacuzzi heeft onderhoud nodig. Door vallende bladeren uit bomen, vuil op straat dat met een windvlaag wegwaait en achterblijvende bacteriën moet het water regelmatig verschoont worden. Een van de belangrijke punten voor goed onderhoud is dat je regelmatig de jacuzzi schoonmaakt en het water ververst. 

Opblaasbare jacuzzi schoonmaken

Wil je een jacuzzi schoonmaken, dan moeten de vallende bladeren en het waaiende vuil verwijderd worden. Het water moet ververst worden en de binnenkant van de kuip worden schoongemaakt. Om te beginnen laat je de hottub leeglopen door het water af te voeren. Bij het begin van de grondige schoonmaak moet al het water verwijderd zijn. 

Is het water weg, dan moet de binnenkant van de jacuzzi schoongemaakt worden. Met een zachte doek of spons, en een niet-bijtend schoonmaakmiddel neem je de hele binnenkant af om de bacteriën te verwijderen. Vervolgens pak je een tuinslang om de wanden en de filter goed schoon te maken.

De filter moet minimaal 2 keer per maand schoongemaakt worden. Doe je dit niet, dan kan de filtercartrigde verstopt raken door kalkaanslag. Om de filter goed schoon te krijgen haal je de cartridge uit de filterhulzen en verwijder je al het achtergebleven vuil. Ga met de tuinslang alle plekken bij de filter goed na en laat eventueel de cartridge een tijdje reinigen. 

Heb je de opblaasbare whirlpool volledig schoongemaakt? Dan is het tijd om de jacuzzi vol te gooien met vers water. Dit duurt over het algemeen een klein uurtje. Hierna kan je weer volledig ontspannen in schoon jacuzzi water.

Een niet-bijtend schoonmaakmiddel dat aangeraden wordt om de jacuzzi schoon te maken is het Aquafinesse pakket. 

Hieronder is een instructievideo over het schoonmaken van een Lay-Z jacuzzi filter. 


Opblaasbare jacuzzi opzetten

Een opblaasbare jacuzzi opzetten is een gemakkelijk klus als je onderstaande stappen goed opvolgt: 

Stap 1: Zoek een goede positie uit voor de jacuzzi en leg het grondzeil van de spa op deze positie

Stap 2: Vouw de opblaasbare jacuzzi uit elkaar om overzicht te krijgen 

Stap 3: Koppel de bijgeleverde slang aan de zowel de pomp als de jacuzzi

Stap 4: Stop de stekker in het stopcontact en 'druk op de knop pompen'. Het duurt vaak zo een kwartier om op te pompen

Stap 5: Verwijder de slang en schroef de kap vast. Monteer de pomp nu aan de het bubbelbad vast

Stap 6: Plaats de filter in de filterhouder en zorg ervoor dat zowel de binnenkant als de buitenkant goed dicht zit

Stap 7: Vul de opblaasbare jacuzzi met kraanwater

Hieronder is een video voorbeeld weergegeven over het installeren van een Lay-Z opblaasbare jacuzzi om de instructies voor het opzetten makkelijker en overzichtelijker te maken.

Veelgestelde vragen over opblaasbare jacuzzi's

Wat kost een opblaasbare jacuzzi? 

De prijs van een opblaasbare jacuzzi verschilt enorm. Een goedkope opblaasbare jacuzzi kost ongeveer €300-. Een dure opblaasbare jacuzzi kost ongeveer rond de €1000-. De gemiddelde prijs van een opblaasbare jacuzzi kost dus tussen de €300- en €1000-.

Welk formaat opblaasbare jacuzzi moet ik nemen?

Opblaasbare jacuzzi's zijn er in verschillende formaten. De meest populaire jacuzzi's zijn voor 4 personen en 6 personen. In een 4 persoons jacuzzi of 6 persoons jacuzzi kan je gezellig met je vrienden of familie tot rust komen. Een 2 persoons opblaasbare jacuzzi is populair onder stelletjes die behoefte hebben aan tijd met elkaar.

Vergelijkbare artikelen: