• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Opblaasbare jacuzzi leeg laten lopen

Opblaasbare jacuzzi leeg laten lopen

Door Eline [Bijgewerkt: Juli 2023]


Een opblaasbare jacuzzi is een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van warm water in je eigen achtertuin. Maar als je de jacuzzi niet meer nodig hebt, moet je hem leeg laten lopen voordat je hem opbergt. Het leeg laten lopen van de jacuzzi is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat hij in goede staat blijft en geen schade oploopt.

Hoe moet je een opblaasbare jacuzzi leeg laten lopen?

Er zijn verschillende manieren om een opblaasbare jacuzzi leeg te laten lopen. De eenvoudigste manier is om het ventiel te openen en het water eruit te laten lopen. Dit kan echter een tijdrovende klus zijn en er blijft vaak nog wat water in de jacuzzi zitten.

Een andere optie is om een pomp te gebruiken om het water eruit te zuigen. Dit is een snellere en efficiëntere manier om de jacuzzi leeg te laten lopen. Zorg ervoor dat je een pomp gebruikt die geschikt is voor het leegpompen van water, zoals een zwembadpomp.

Jacuzzi leeg laten lopen met slang

Een andere manier om een opblaasbare jacuzzi leeg te laten lopen is door het gebruik van een slang. Hieronder lees je stap voor stap hoe je dit doet:

Stap 1: Zet de jacuzzi uit en haal de stekker uit het stopcontact.

Stap 2: Zoek het ventiel aan de onderkant van de jacuzzi en open het.

Stap 3: Plaats het andere uiteinde van de slang in de jacuzzi en zorg ervoor dat deze stevig vast zit.

Stap 4: Plaats het andere uiteinde van de slang op een plek waar het water veilig weg kan stromen, zoals een afvoerputje of de tuin.

Stap 5: Zet de pomp aan en laat het water uit de jacuzzi lopen door de slang.

Stap 6: Zodra al het water uit de jacuzzi is, zet je de pomp uit.

Stap 7: Sluit het ventiel en berg de jacuzzi op.

Let op: Het is belangrijk om de jacuzzi helemaal leeg te laten lopen voordat je hem opbergt. Als er nog water in de jacuzzi zit, kan dit bevriezen en de jacuzzi beschadigen als het koud wordt.


Intex Jacuzzi opvouwen

Wanneer je besluit om je Intex jacuzzi op te bergen, moet je ervoor zorgen dat je hem correct opvouwt en afbouwt om te voorkomen dat hij beschadigd raakt. Het opvouwen van een Intex jacuzzi kan wat tijd en moeite kosten, maar het is belangrijk om dit goed te doen om te voorkomen dat de jacuzzi beschadigd raakt tijdens het opbergen. Zorg ervoor dat je de juiste stappen volgt zodat je Intex jacuzzi de volgende keer dat je hem wilt gebruiken, in goede staat verkeert. Bekijk het filmpje hieronder hoe je dat het beste doet.